Vad är Quiz ?

       img249.jpg1966

Historia:

Ursprunget till Quiz är oklar men det finns få belägg för dem som fanns före 1970 på pubarna i Storbritannien. Quizzen har på senare tid blommat upp starkare i Sverige, Jag personligen tror att detta delvis beror på att det finns en ganska stor grupp som längtar tillbaka till det sociala livet istället för att umgås över nätet. Quiz är allmänbildande och ett trevligt sätt att umgås på.

Hur gör man?

Man snackar ihop med sig med 1-3 kamrater och bokar sen bord på önskad Quiz. När det är dags ser man till att vara på plats senast 10 minuter innan utsatt starttid. Quizmastern förklarar reglerna och delar ut svarsblanketter och pennor.  

Måste man vara allmänbildad?

Kör man ensam krävs att man är allmänbildad Ja!Ett bra tips är att blanda sitt sällskap. De lag som oftast vinner brukar oftast ha mixen med lite spridda åldrar. Mina quiz får innehålla max 4 personer per lag.

Sen då?

Quizmastern styr er sedan igenom alla frågor lugnt och tryggt. De Quiz jag själv kör tar cirka 3 timmar med 2 femminuters pauser inkluderat.

Varför är jag Quizmaster?

Jag gillar att knepa och knåpa och gillar musik. När stammisen Uffe på min stamkrog Norrport så började köra Quiz 2011, tände jag till direkt. då konceptet med frågor varvat med musik tilltalade mig direkt. Uffe var hygglig och släppte fram mig som rookie 5 feb 2012 och på den vägen är det.  

hh.jpg

När kan en Quiz (frågesport) förgylla kvällen?

 Företagseventet:

Boka in en Quiz i samband med er företagskonferens  eller annan träff med arbetskamraterna. 

foretags.jpg 

 

Pensionärsföreningen/Äldreboendet:

Pensionärer är en grupp som definitivt brukar uppskatta frågesport.

1.jpg

 

 

 Puben:

Alla krögare som tagit in Quiz på sin krog, kan vittna om ökad merförsäljning och fulla hus.

2.jpg

 

 Och glöm inte!

img248.jpg